Hem » Månadens Bibelord januari 2021

Månadens Bibelord januari 2021

Månadens Bibelord januari 2021är hämtat från Filipperbrevet. Det Paulus skrev i detta brev, ettusenniohundrasextio år sedan, handlar om slutmålet, att lägga gammalt bakom sig och att blicka framåt. 2020 var för många ett omvälvande år, inte minst på grund av pandemin som drabbade jorden. Den spred skräck, ångest, sjukdom och död, men också otrygghet, arbetslöshet och oro. Paulus satt fängslad i Rom, han tappade inte hoppet utan blickade framåt. Låt oss be för att vi kan behålla vårt hopp och vår tro på Gud. Gott nytt år, Amen.

Månadens Bibelord januari 2021.
Månadens Bibelord januari 2021.

Filipperbrevet 3:12-16

Filipperbrevet 3:12-16

Inte så att jag redan har gripit det eller redan har nått målet,
men jag jagar efter att gripa det eftersom jag själv är gripen av Kristus Jesus.
Bröder, jag menar inte att jag har gripit det än. Men ett gör jag:
jag glömmer det som ligger bakom och sträcker mig mot det som ligger framför
och jagar mot målet för att vinna segerpriset, Guds kallelse till himlen i Kristus Jesus.
Så bör vi tänka, vi som är mogna.
Och tänker ni annorlunda i något avseende ska Gud uppenbara också det för er.
Låt oss bara hålla fast vid det vi nått fram till.

Om Månadens Bibelord

Månadens Bibelord är som en förlängning av Dagens Bibelord, som man hitta på många bloggar, forum, appar och andra platser. Jag älskar dessa små texter från Bibeln, då de ofta kan inspirera mig direkt, eller få mig att slå upp texten och läsa mer.

Tyvärr, är verkligheten sådan att innan jag kommit så långt att jag hinner fördjupa mig i texten, har det redan hunnit bli en ny dag – med ett nytt visdomsord.

Därför bestämde jag mig att själv välja ett Bibelord som jag ska betänka, försöka efterleva, eller vad som nu är applicerbart, i en hel månad.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar