Hem » Månadens Bibelord mars 2021

Månadens Bibelord mars 2021

Månadens Bibelord mars 2021är hämtat från Första Moseboken (Genesis). Jag tänker denna gång på det ansvar Gud gav oss när han satte oss att råda över allt liv på vår planet. Gör vi det? Använder vi det ansvaret till att på bästa sätt förvalta det Gud har skapat? Allt fler människor börjar tvivla på vår planets framtid, eller åtminstone livets framtid på vår så vackra och underbara planet. Gud skapade människan till sin avbild och gav henne uppdraget att ta hand om allt liv han har skapat här. Sköter vi det uppdraget? Be, och Gud ska höra vår bön!

Första Moseboken 1:26

Första Moseboken 1-26
Första Moseboken 1-26

Första Moseboken 1:26 om Världens skapelse

Gud sade:
– Låt oss göra människor till vår avbild, lika oss.
De ska råda över havets fiskar och himlens fåglar, över boskapsdjuren och hela jorden och alla kräldjur som rör sig på jorden.
Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne,
till man och kvinna skapade han dem.
Och Gud välsignade dem och sade till dem:
Var fruktsamma och föröka er, uppfyll jorden och lägg den under er. Råd över havets fiskar, himlens fåglar och alla djur som rör sig på jorden.

Om Månadens Bibelord

Månadens Bibelord är som en förlängning av Dagens Bibelord, som man hitta på många bloggar, forum, appar och andra platser. Jag älskar dessa små texter från Bibeln, då de ofta kan inspirera mig direkt, eller få mig att slå upp texten och läsa mer.

Tyvärr, är verkligheten sådan att innan jag kommit så långt att jag hinner fördjupa mig i texten, har det redan hunnit bli en ny dag – med ett nytt visdomsord.

Därför bestämde jag mig att själv välja ett Bibelord som jag ska betänka, försöka efterleva, eller vad som nu är applicerbart, i en hel månad.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar